Web Analytics Made Easy - Statcounter

اینکه رهبری معیشت مردم را مطرح می کنند یعنی در واقع تاکید دارند که جهت گیری دولت به سمت مردم و رفاه آنها باشد و مهمترین نشانه برای اینکه این جهت گیری به این نحو اصلاح شده تلاش برای تقویت تولید ملی و فاصله گرفتن از یک اقتصاد رانتی و نفتی است.

اختصاصی قدس آنلاین- حجت الله عبدالملکی استاد اقتصاد و عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) درباره سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای هیات دولت به خبرنگار قدس آنلاین گفت: تقویت تولید ملی شکنندگی های اقتصاد ملی و آسیب پذیری آن در برابر تهدیدات خارجی را کاهش می دهد از این رو در وهله اول رمز اساسی افزایش رفاه مردم و داشتن یک اقتصاد قدرتمند تقویت تولید ملی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه با اشاره به سخنان اخیر رهبری درجمع اعضای هیئت دولت و برشمردن اولویت های اقتصادی دولت دوازدهم تصریح کرد: دولت ها طبیعتا راهبرد خود را متناسب با اهداف خود مشخص می کنند اگر اهداف دولت ارتقای رفاه مردم باشد یک مدل رفتار و اگر اهدافش چیزی غیر از رفتار مردم باشد به گونه دیگری رفتار می کند.

این کارشناس اقتصادی عنوان کرد: در چار چوب اقتصاد مقاومتی گفته می شود که اگر هدف رفاه مردم باشد راهبرد اصلی می بایست تقویت تولید ملی و افزایش سهم مردم در اقتصاد باشد.

عبدالملکی با بیان اینکه تقویت تولید ملی از چند جهت سبب رفاه مردم خواهد شد، اظهار داشت: یکی اینکه افزایش تولید باعث افزایش فرصت های شغلی می شود وقتی کارگاه ها، کارخانه ها و شرکت ها توسعه پیدا کنند طبیعتا فرصت های شغلی جدیدی ایجاد می شود و می تواند رفته رفته مهمترین معضل زندگی مردم را که بیکاری است حل کند.

این اقتصاددان خاطرنشان کرد: تقویت تولید از جهتی دیگر می تواند به کنترل سطح قیمت ها منجر شود و حتی اگر به اندازه کافی تولید تقویت شود سبب کاهش سطح قیمتها شود و از این جهت قدرت خرید مردم را هم افزایش خواهد داد.

عبدالملکی با تاکید بر این نکته که تقویت تولید ملی شکنندگی های اقتصاد ملی و ضربه پذیری و آسیب پذیری آن را هم در برابر تهدیدات خارجی کاهش می دهد به قدس آنلاین گفت: علاوه بر همه اینها افزایش تولید ملی وابستگی کشور به نفت خام که تحت تاثیر بحران ها و نوسانات خارجی است را نیز کاهش می دهد.

وی افزود: در واقع رمز اساسی رفاه مردم و داشتن یک اقتصاد قدرتمند تقویت تولید ملی است و اگر من به عنوان یک دولت هدف اصلیم رفاه و معشیت مردم باشد باید مسئله تقویت تولید ملی را پیگیری کنم.

این استاد اقتصاد با بیان اینکه گاهی دولت ها هدفشان رفاه کل مردم نیست، ادامه داد: در واقع هدفشان این است که رفاه یک گروه های خاصی را تامین کنند و این گروه های خاص همان اشراف هستند که در ادبیات قرآنی اسمشان را مترفین می نامند.

عبدالملکی به قدس آنلاین گفت: مترفین گاهی در داخل خود دولت هستند و شامل مدیران و بخشی از مسئولان دولتی می شوند و گاهی افراد رانت خوار و رانت جویی در خارج از دولت هستند که دولت به دلایلی به دنبال تامین منافع آنها است.

وی افزود: در چنین شرایطی راهبردی که دولت اتخاذ می کند یک اقتصاد رانتی و در خصوص اقتصاد ایران اقتصادی وابسته به نفت خام است؛ در اقتصاد های رانتی و نفتی اولین چیزی که قربانی می شود تولید ملی است و به تبع آن رفاه و معیشت مردم دچار مشکل و آسیب می شود.

این اقتصاددان با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری اظهار داشت: اینکه رهبری معیشت مردم را مطرح می کنند یعنی در واقع تاکید دارند که جهت گیری دولت به سمت مردم و رفاه آنها باشد و مهمترین نشانه برای اینکه این جهت گیری به این نحو اصلاح شده تلاش برای تقویت تولید ملی و فاصله گرفتن از یک اقتصاد رانتی و نفتی است.

وی تصریح کرد: رهبری حرفشان این است که به جای تاکید بر فروش بیشتر نفت خام که آسیب های بسیار زیادی نیز به دنبال دارد، دولت باید روی بهره برداری از ظرفیت های داخلی برای تقویت تولید ملی و ایجاد فرصت های شغلی و امثال اینها تمرکز کند.

عبدالملکی با تاکید بر اینکه دولت یازدهم عملکرد مناسبی در اقتصادی مردمی و تقویت تولید ملی نداشته و قطعا تولید ملی در این دولت دچار خدشه و مشکل شده است، افزود: در این سال ها دولت بیشتر بر روی فروش نفت خام تاکید داشته و در واقع همان اقتصاد رانتی و نفتی را در چهار سال گذشته دنبال کرده است و مردم چندان منتفع نشده اند.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۴۲۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنبش دانشجویان در آمریکا نشانگر بیدار شدن مردم دنیاست

ایسنا/مرکزی خطیب جمعه اراک گفت: جنبش دانشجویی که در آمریکا شکل گرفته، شگفت انگیز است و نشانه بیداری مردم جهان است.

آیت‌الله قربانعلی دری نجف آبادی، ۱۴ اردیبهشت در خطبه‌های نماز جمعه اراک اظهار کرد: امام جعفر صادق(ع) صدها درس پیرامون موضوعات مختلف به ما داده‌اند و در بسیاری از موارد به بیان عوامل بقا، پایداری، عظمت و استقلال جامعه اسلامی می‌پردازند.

وی اضافه کرد: امام صادق(ع) می‌فرمایند، قدرت اقتصادی جامعه اسلامی باید در اختیار افرادی باشد که حلال و حرام را تشخیص می‌دهند و مرد عمل و اهل کار معروف باشند چراکه اگر اینگونه نباشد جامعه اسلامی ضربه خواهد دید. 

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی افزود: انقلاب اسلامی بر پایه‌های کربلا و امامین باقر و صادق(ع) استوار است. امام صادق(ع) الگوی تمام عیار سعادت دنیا و آخرت است. اگر علم ایشان نبود حوزه‌های علمیه ما نیز به این میزان خیر و برکت نداشتند. 

وی در ادامه، با بیان اینکه جنبش دانشجویی که در آمریکا شکل گرفته، شگفت انگیز است گفت: حوادث اخیر در فلسطین تاثیر بسیار بزرگی بر جهان گذاشته و موجب بیداری مردم در آمریکا و اروپا شده است.  

امام جمعه اراک ادامه داد: هدف سیاست‌های شوم استکباری صهیونیست‌ها این است که خاورمیانه، جبهه مقاومت و انقلاب اسلامی را مهار کنند. همانطور که جوانان ما در زمان انقلاب در برابر طاغوت ایستادند، امیدواریم این بار نیز به همراهی مردان حزب الله، عراق، سوریه و یمن بتوانیم صهیونیست‌ها را شکست دهیم.

وی افزود: تاثیرگذاری‌های امام خمینی(ره)، مقام معظم رهبری و خون شهدا امروزه مردم جهان را بیدار کرده است. امیدواریم سازمان ملل نیز تغییر کند چراکه این سازمان ملل نیست بلکه سازمان آمریکا و انگلیس و صهیونیسم است. 

دری نجف آبادی همچنین با اشاره به هفته معلم و روز کارگر گفت: عرق کارگر مقدس است و بایستی تمام کارگران با تمام وجود برای تولید و پیشرفت و تقویت پایه‌های اقتصاد ملی تلاش کنند. 

وی با اشاره به هفته سیاسی و عقیدتی سپاه پاسداران نیز اظهار کرد: برادران سپاه، مایه امید و چشم و چراغ جامعه هستند و بایستی روز به روز تقویت شوند تا به عزت و سربلندی نظام کمک کنند. هر فردی در میدان جمهوری‌ اسلامی به سهم خودش هر اندازه که می‌تواند باید در جهت رشد تولید و تقویت اقتصاد ملی و قطع وابستگی‌ها تلاش کند. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تحقق هدف گذاری ترانزیتی برنامه هفتم در گرو چیست؟
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • جنبش دانشجویان در آمریکا نشانگر بیدار شدن مردم دنیاست
  • بهبود رفاه و معیشت مشاغل کارگری راه‌ موثر مقابله با قاچاق است
  • قربانی بهبود روابط کابل اسلام آباد شده ایم
  • راهکارهای دانشگاهی برای تحقق «جهش تولید با مشارکت مردم»
  • نقش شوراها در تحقق شعار سال انکار ناپذیر است
  • ذاکری: تنها ۱۸ درصد دارایی ها به بخش خصوصی واقعی واگذار شده است/ سرمایه‌ها در دست اقلیتی متمرکز شده که امروز امکان کنترل آنها نیست / هشدار نسبت به تهی سازی ظرفیت دولت با خصوصی سازی رانتی
  • تقویت بنیه تولید داخلی کشور لازمه توسعه اقتصادی است
  • باید در حوزه تولید و اقتصاد تسهیل‌گر باشیم